#selfie, de la descoperirea la mascarea feței

by Rares Iordache

Product Description:

#selfie, de la descoperirea la mascarea feței reprezintă ediția revizuită a volumului Selfie, descoperirea feței, publicat de Rareș Iordache la Editura Tritonic în anul 2014. Ce veți descoperi în aceste pagini? 

 

Un roller coaster de întrebări și (de)mascări ale măștilor pe care ni le punem fiecare, cu argumente și momente care punctează istoria a ceea ce numim, generic, Selfie - despre asta e cartea lui Rareș Iordache, scrisă într-un ritm alert, cu nerv și intrigă introspectă. E o provocare la dialog. Cititorul e în dialog cu cartea, dar de fapt e un dialog al fiecăruia, cu fețele și măștile sale.

Sociabilitatea virtuală este noua comunicare, însă dincolo de mașini, linii de cod și algoritmi ești tu, iar dincolo de tine nu mai e nimic. Rămâi cu tine, deși te arăți pe #tine, iar ecuația aceasta personală, aruncată în rețele pe care nu le poți controla, o vei rezolva doar prin analiza onestă a intenției și percepției. Pentru că așa cum citim în #selfie, de la descoperirea la mascarea feței, "rețeaua te are", ești acolo, parte din ea, iar ea îți indexează fața, masca, măștile pe care le arăți. Ai multe oglinzi, te-ai recosntruit în zeci de feluri, iar la sfârșitul zilei te întrebi cine ești, care e realitatea ta.

Afli despre primul selfie făcut de un robot, despre abordarea freudiană care consideră că selfie este aspectul exterior al ego-ului, despre sinele fals în tradiția lui Winncott sau persona în tradiția lui Jung. Cartea lui Rareș Iordache te trece prin toată materia, te întreabă, îți dă exemple, te pune la muncă – să te gândești la tine și la măștile pe care le arăți, la cum se viralizează totul și se multiplică, la care este rolul tău și cât control mai ai sau mai vrei să ai. La cât de mult te cunoști.

Poți să citești într-o singură zi cartea asta, este ca o postare pe o rețea, rețeaua interioară a gândurilor, a conștiinței tale. Acolo unde poți să îți dai jos masca, măștile, fețele construite.

Și să rămâi tu. Dacă nu cumva te-ai pierdut și ai rămas doar #tu.

 

Anca Rarău, EMBA

marketer, strategist, adviser

Fondator Brandocracy